Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DIY: KUVAKOLLAASI

19.12.2015Heippa pitkästä aikaa! Syy hiljaiselooni löytyy ihan puhtaasti yllättävästä elämänmuutoksesta ja kiireestä. Toisin kuin olin ajattelut, mulle tulikin soitto tämän kuun alussa aloittaa jo nyt työt...vähän meni pasmat sekaisin ja eniten meinasi harmittaa, että en ehkä saakaan tehtyä himmeliä tänäkään vuonna! ;D Joten joulua en ole valmistellut vielä mitenkään ja koti on ihan sekaisin. Tuli uusi työ uudessa koulussa just pahimpaan joulukiireeseen, mutta nyt sit mennään pienemmillä odotuksilla joulun suhteen. Teen mitä jaksan ja kyllä se aatto tulee ilman sen isompia valmistelujakin! Tämäkään postaus ei nyt liity mitenkään jouluun, mutta mun on vaan pitänyt postata tämä jo monta kuukautta sitten ja se on jäänyt. Olen nimittäin tämän syksyn aikana saanut viimeinkin kuvakollaasiseinän jokseenkin valmiiksi. Meillähän oli jo talon suunnitteluvaiheessa tarkoitus jättää tämä eteisestä keittiöön johtavan käytävän seinä ilman tapettia, koska halusin jättää yhden seinän puhtaaksi tätä kollaasia varten. Eipä siinä mennytkään kuin lähes kolme vuotta, että saimme taulut seinään! ;DOlen rohkeasti halunnut yhdistellä vuosien varrella kertyneitä tauluaarteitani, vanhoja ja uusia. Mua ei haittaa vaikka kollaasissa on sekaisin kultaa, pronssia ja puuta - hyvin erilaisia kehyksiä. Musta se tekee siitä vain mielenkiintoisemman. Olemme rakennusvaiheessa laittaneet tämän seinän katonrajaan myös pistorasian, että sinne voi tarvittaessa laittaa jonkin tauluvalaisimen, mutta saa nyt nähdä onko se tarpeen, kun luonnonvaloakin tulee monelta suunnalta. Seinällä on paljon rakkaita muistoja!


Suunnittelin kollaasin ensin lattialla, josta tauluja on sitten helppo yksitellen nostella seinälle, kun koko kollaasi on ensin mitattu seinän koon mukaan. Kuten huomaatte, niin suunnitelmani vähän kuitenkin muuttui matkan varrella ja vaihdoinkin lennossa joidenkin taulujen paikkaa.Kollaasiin on kiva laittaa piristeeksi myös lasten piirrustuksia ja kuvistöitä. Nämä taulut ovat poikien koulussa tekemiä lahjoja isäinpäiväksi.


Projektiin kannattaa varata pitkät hermot ja leppoisa rauhallinen hetki. Meillä oli esim. miehen kanssa kerran yksi yhteinen vapaapäivä ja pojat olivat koulussa, joten saimme porailla tauluja seinään kaikessa rauhassa koko päivän. Kannattaa tehdä rauhassa ja huolella mitoittaa taulut, niin hyvä tulee!

 Tykkään seinästä todella paljon ja eteisestä kotiin tultaessa on nyt kivat näkymät. Seinä on todella katseenvangitsija, jonka vieraatkin heti huomaavat kuistilta asti. Tämän projektinhan voi tehdä vaikka nyt joululomalla - kaivella vanhoja valokuvia ja kehyksiä lipastoista!

Enää kaksi päivää töitä ja sitten mäkin pääsen lomille. Niissä tunnelmissa sitten tavataan ensi kerralla! <3

Miia
2 kommenttia:

Täti Ruskea kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta! Meillä on kaksikerroksinen talo ja olen jo joitakin vuosia haaveillut tekeväni valokuvakollaasiin portaikkoon. Eipä oo projekti edistynyt :( On otettava monta seikkaa huomioon, kuten se, että kaide vaikuttaa asiaan eli suunta on ikään kuin "nouseva". Mekin laitoimme jo rakennusaikana seinään kolme rasiaa, joihin saa tauluvalon tai vastaavan. Nyt alkaa olla pojista kuvia "kaikki nurkat" täynnä, joten pitäis vähitellen saada jotain aikaiseksi. Ahdistaa vaan porata kiviseinä täyteen reikiä. Entä jos en tykkääkään?! :O

Miia kirjoitti...

Joo ymmärrän, onhan se aika lopullista kun alkaa monia reikiä tekemään. MUtta luota itseesi, että jos suunnittelet kollaasin ensin hyvin lattialla ja se siinä miellyttää silmää, niin se näyttää seinällä vielä hienommalta :)

Proudly designed by Mlekoshi playground