Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HELPPO AVOKADO-SUKLAAMOUSSE BY ELLA

24.1.2016Oon nyt ihan hurahtanut tuohon Deliciously Ellan ekaan reseptikirjaan ja testannut siitä jo useampaa ohjetta. Tilasin itselleni Briteistä synttärilahjaksi jo myös sen uusimman muutama päivä sitten ilmestyneen kakkoskirjan. Jään innolla odottamaan postia tulevalla viikolla! Mä tykkään näistä simppeleistä ohjeista, joissa ei ole gluteenia, lisäaineita tai sokeria. Haluan päästä eroon makeanhimostani ja oppia tekemään herkkuja, joita voin nauttia hyvällä omallatunnolla vaikka joka päivä, jos siltä tuntuu. Oon herkkulakossa muina päivinä paitsi lauantaina, mutta näillä Ellan "vaihtoehtoherkuilla" voin selättää makeanhimoani muinakin päivinä - jee! Mieheni on ehdoton herkkulakossaan ja ei lähde edes näitä testaamaan...hänestä se on kai itsensä huiputtamista keksiä korvikkeita, mutta mä oon taas sitä mieltä, että jos ainekset on tervelliset, niin ei sitä tarvitse itseltään kieltää. Elämästä pitää voida nauttia, vaikka koittaakin muuttaa elämäntapojaan terveellisempään suuntaan! :)

Mun pitääkin siis heti alkuun painottaa, että nämä sokerittomat herkut eivät maistu samalta kuin ne perinteiset, joihin kipataan 2 dl sokeria. Eikä kuulukaan! Tämäkään mousse ei ole niin makeaa ja siksi se voi vaatia alkuun totuttelua, että siitä nauttii. Hyvää se minusta kuitenkin oli....ja miehestänikin, joka uskalsi sitä sitten lopulta eilen maistaa, kun oli virallinen herkkupäivä! :)


Ohje on kopioitu kirjasta Deliciously Ella; Ella Woodward (s. 169)
Huom! Tehokas monitoimikone on tarpeen, jotta saat moussesta pehmeää ja taatelitkin rikkoutuvat kunnolla! Itseltäni ei löytynyt niin hyvää monitoimikonetta, joten se pitäisi seuraavaksi hankkia. Mitä monitoimikonetta voitte muuten suositella, jotta se olisi tarpeeksi tehokas rikkomaan myös pähkinät?

Terveellisiä herkutteluhetkiä teillekin!
<3
Miia
2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tykkään raakasuklaasta ja sillä saa hyvin taltutettua suklaahimon. On jännä, miten pitkään menee vieroittua suklaasta. Meillä 2 viikkoa. Joulunaikaan tuli herkuteltua joka ilta ja suklaakoukku oli taattu :)

Aurinkokujalla kirjoitti...

Pitäis kokeilla tuota sun herkkua, tai siis pitää. Olen eka kertaa sun blogissa, olisin liittynyt lukijasikin mutten löytänyt kohtaa mistä.Ois kiva jos tulit kylään Aurinkokujallekkin.

Proudly designed by Mlekoshi playground