Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Luonnollista

7.8.2016


Eikö olekin tämä alkusyksy niin kaunista aikaa? Luonnon pehmeät värit ja ensimmäiset tippuvat lehdet. Tunnelmalliset auringonlaskut pimenevissä illoissa. Takapihamme metsäpalsta on kuin kultainen heinämeri luonnontilassaan. Nautin niin tästä vuodenajasta!

Sain SO-blogien kautta testiini muutaman luonnonkosmetiikkatuotteen, joita on ollut ilo kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa. Nämä ranskalaiset Terran saippuat ja rasvat on valmistettu Savon de Marseillen perinteisellä reseptillä. Ne sisältävät vain kasviperäisiä öljyjä ja luonnollista glyseriiniä. Niissä ei ole väriaineita, eläinrasvoja eikä synteettisiä aineita, eikä niitä ole testattu eläimillä. Kaikin puolin siis terveellisiä ja puhtaita tuotteita päivittäiseen peseytymiseen ja ihon rasvaukseen. Tykkäsin myös rasvojen tuoksuvalikoimista - oliivista ja laventelista.
Tulee aika ylellinen olo!Meidän metsätontti on monesta kohtaa vielä luonnontilassaan eli olemme vasta istuttaneet nurmikon rakennusten ympärille sekä kaataneet turhia puita pois. Takapihalla ja etupihalla kasvaa mättäillä mustikkaa ja puolukkaa. Se on ollut kyllä ihanaa, kun ei ole kauas tarvinnut lähteä marjastamaan. Takapihamme on kuitenkin melko suuri, joten pidempään olemme miettineet miehen kanssa, että mitä sille tekisimme. Nurmikkoa ei viitsisi ihan mahdottomasti kylvää ja kaikkea luontoa laittaa matalaksi, mutta puutarhaakin olisi kiva alkaa rakentelemaan. Näillä näkymin alamme ensi kesänä tekemään pihaa sitten vähän suunnitelmallisemmin; hommaamme kaivinkoneen tontille poistamaan kaadettujen puiden kannot ja tasaamaan metsämaan takapihalta (etupihan metsä saa jäädä koskemattomaksi). Sitten kun maa on tasoitettu, niin porrastamme terassin vieressä olevan nurmikentän laskeutumaan alaosan puutarha-alueeseen (jossa siis nyt on kuvan heinikko). Tämän jälkeen voimme alkaa suunnittelemaan puutarhaan istutusalueita, kukkapenkkejä, patiota ja mahdollisesti kasvimaata. Paljon on vielä tekemistä, mutta, jos Herra suo, onhan tässä koko elämä aikaa! Vähän siis haikein mielin nyt ihastelen tätä omaa niittyäni, vaikka odotan myös innolla tulevaisuuden projekteja ja kukkaloistoa sen tilalla. Nyt vielä nautin tästä heinän ja mättäiden villin sekavasta, mutta omalla tavallaan kauniista näkymästä mahdollisesti viimeistä syksyä!


Kesäloma on ollut parasta aikaa, varsinkin kun tänä vuonna olemme olleet jo vapaampia rakennusprojektista. Ollaan nautittu ja tehty kivoja reissuja. Huomenna alkaakin sitten työt uudessa kaupungissa ja oppilaitoksessa. Arki tuo mitä tuo, ja siihenkin tulee astua rohkeasti! :)

Hyvää alkavaa viikkoa & varjelusta pienille koulutielle,
Miia
* yhteistyössä SO-blogien ja Terran kanssa2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

Kiitos avusta!
– Tiia Valtonen

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia, teidän talo on todella kauniilla paikalla!

Proudly designed by Mlekoshi playground