Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LÄHIRUOKA-AAMIAINEN

4.6.2017

Kuten instassa seuraajat tietää, palasin juuri minilomalta Köpiksestä. Kotimatkallani poikkesin Seinäjoella noutamassa kassilliset ihania Farmari-yhteistyön lähiruokanäytteitä. Ei olisi voinut olla parempaa ajankohtaa, kuin nyt kotiutumisen haikeuden iskiessä saada tehdä niistä itselle maukas aamiainen pitkällä kaavalla. Paluu "arkeen" Köpiksen täydellisten brunssien jälkeen ei tuntunut niin karulta, kun kaapista löytyi muutakin kuin kaurapuuroa. Olikin tosi kiva tutustua näihin lähituottajien herkkuihin, joista haluan nyt esitellä teille lyhyesti muutaman hyvän löydön. Ja kuten tiedätte, niin tuolla maailmalla juice barit ovat nyt kovassa huudossa, joten pakkohan sitä oli itsekin koittaa tehdä tuorepuristettua mehua köpistyyliin ja kyllä siitä yhtä hyvää tulikin. Vinkki: survo jääpalat, mansikat ja pieni pala inkivääriä sekä yhdistä ne mehulingolla tehdyn tuoreomenamehun kanssa. Nam. Tästä taisi tulla mun lempimehu kesäksi! :P

Niin ja kuvissa näkyvä vuolukivinen tarjotin löytyy Niittylä Homesta. Se sopii myös pizza-alustaksi.

Seinäjoella toimivan Pirjon Pakari leipomon leivät ovat aina olleet hyviä. Ne on leivottu perinteisesti puhtaista kotimaisista raaka-aineista ja heillä on iso valikoima Hannun 100% gluteenittomia leipiä. Mä tykkään muutenkin jälkiuunileivästä, joten heidän paahdetut, tummat täysjyväjälkiuunipalat olivat todella mieleeni. Herkullista! Uusi tuttavuus mulle oli myös nuo pienet Free from G valkosipulihapannapit. Niiden tarina on mielenkiintoinen (varsinkin allergikoille ja keliaakikoille). Ne valmistetaan aitoon hapanjuureen ja ovat ravitsemuksellisesti erittäin korkeatasoisia. Nämä rouskuvat 100% gluteenittomat ja laktoosittomat napit ovat runsaskuituisia ja sisältävät runsaasti D-vitamiinia (42% *päivittäisen saannin vertailuarvosta) ja jodia (37%*). Huomioitavaa on, että ne ovat myös täysin lisäaineettomia, mikä on harvinaista erityisesti gluteenittomissa tuotteissa. Nämä napit sopivat niin maito- kuin vilja-allergikoille, sekä vegaaneille. Kannattaa tutustua heidän tuotteisiin ja niitähän voi tilata myös kätevästi nettikaupasta ympäri maan!

Juustoportin juustot ja jogurtit ovat minulle ennestäänkin hyvin tuttuja, mutta oli kiva saada tutustua tarkemmin heidän AB-jogurttien sisältöön ja tarinaan. Juustoporttihan oli ensimmäinen jogurtin valmistaja Suomessa, joka yhdisti asidofilus- ja bifido-hapatteet. Paksun samettisen rakenteen saavuttamiseksi jogurtti päätettiin valmistaa täysmaidosta. Näin syntyi AB-jogurttisarja. Tämä ainutlaatuisen rakenteen Bifi-Soft jogurtti palkittiin Vuoden Suomalainen Elintarvike -palkinnolla jo vuonna 1993. Valmistuksessa ei käytetä aspartaamia eikä sakeutusaineita. Juustoportin jogurtit ovat siis puhdasta ja turvallista, sekä ennen kaikkea herkullista lähiruokaa!

Nämä Pirjon Pakarin, Juustoportin ja muidenkin alla näkyvien lähituottajien tuotteet tulevat saataville Lähiruokatorille pian alkavaan Farmari-tapahtumaan Seinäjoelle 14.-17.6.2017. Tervetuloa tekemään lähiruokaostoksia Farmariin!

Alavuden Öljynpuristamo
Hautamäki Highland
Kaffiinon paahtimo
Vatajanrannan Vuohitila
Pirjon Pakari
Juustoportti
Mehukas
Riihipihatto
Leila´s Hyvät Maut
Lillbackan leipomo
Annin Marjatarha
Lakeuden Highland
Kivimäen maatila
Juvenes-Yhtiöt
Laihian mallas
Kauhajoen laatuleipurit*yhteistyössä Farmarin lähiruokatori

Ei kommentteja:

Proudly designed by Mlekoshi playground